Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поставиха в района на град Бяла, област Русе усукани изолирани проводници, които са по-устойчиви при сурови зимни условия

Published on 04.11.2014

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поставиха в района на град Бяла, област Русе усукани изолирани проводници, които са по-устойчиви при сурови зимни условия

С цел да осигурят по-стабилно захранване на клиентите в местността „Беленска гора” в района на град Бяла, особено в суровите зимни условия, когато въздушната мрежа е най-уязвима на атмосферни условия, екипите на ЕНЕРГО-ПРО подмениха мрежата ниско напрежение в района на електропровод „Бистренци” и трафопост „Горски кът” с по-надеждни усукани изолирани проводници. Обновената въздушна мрежа подобри електрозахранването в района, тъй като тези проводници са по-устойчиви на неблагоприятни климатични условия.

В края на месец октомври снежна буря нанесе сериозни щети на електроразпределителната мрежа по трасето на електропровод „Бистренци” в района на град Бяла, област Русе. Нападалите от снега и бурята дървета скъсаха множество проводници, потрошиха изолатори и куки по мрежата ниско напрежение и оставиха без електрозахранване десетки вили, хижи и ресторант „Горски път” в местността.

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от град Бяла, в сътрудничество с община Бяла, която помогна за разчистване на пътя до „Беленска гора”, спешно обходиха района и направиха анализ на щетите. За тяхното отстраняване бяха мобилизирани всички електромонтьори от град Бяла, които усилено работиха по възстановяване на повредите от зимната стихия. Подменени бяха всички скъсани проводници, както и повредените и изпопадали изолатори.

Живущите в местността изразиха своята благодарност към електромонтьорите от МИР Бяла към регионалния център на дружеството в Русе за техния професионализъм и издръжливост при работа в тежките зимни условия.

Живко Брашнаров, управителят на дружество „Сокол” към Ловно-рибарския съюз в град Бяла, сподели: „Екипите на ЕНЕРГО-ПРО, МИР Бяла винаги се отзовават навреме при сигнал за повреда. Аварията, причинена от снежната стихия беше отстранена изключително бързо.”

На свой ред управителят на ресторант „Горски кът”, Кольо Илиев изрази задоволството си, че благодарение на бързите и адекватни действия на екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, е осигурено надеждно електрозахранване в района.

Подмяната на електрическата мрежа в района на град Бяла с по-устойчиви усукани изолирани проводници гарантира по-стабилно електрозахранване в навечерието на новия зимен сезон.

More news