Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подготвиха част от електрическите съоръжения в Еленския Балкан за зимата

Published on 24.09.2015

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подготвиха част от електрическите съоръжения в Еленския Балкан за зимата

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от град Елена извършиха ремонтни дейности по двадесет киловолтовия въздушен електропровод „Буйновци“. Специалистите на дружеството подмениха стоманорешетъчни стълбове от въздушната мрежа средно напрежение. Така те подготвиха част от електроразпределителната мрежа в Еленския Балкан за работа през зимата.

Реконструкцията на съоръжението е предвидена в ремонтната програма  на компанията за 2015 година и цели да осигури стабилно електрозахранване в район с потенциал за развитие като туристическа дестинация. Живописната  природа в Еленския Балкан, изобилието от минерални извори, съхранените традиции и обичаи създават условия за планински, пешеходен, екологичен, риболовен и балнеологичен туризъм. Край село Мийковци и връх Чумерна има ски писти и ски съоръжения, които създават възможности за зимни спортове.

Теренът, по който преминава въздушният електропровод "Буйновци", е планински и на места труднопроходим през цялата година. Подмяната на стълбовете допринася за надеждната и непрекъсната работа на съоръжението. Този електропровод захранва 31 трафопоста с  1083 клиенти в югоизточната част на Еленския Балкан. Това са както домакинства, така и къщи за гости, хотели, заведения за хранене и развлечение.

Стабилността на електрозахранването е от изключителна важност за успешния бизнес на местните предприемачи. Ремонтът по въздушния електропровод „Буйновци“ е част от подготовката на електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО за работа през предстоящия зимен сезон.

 

More news