Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновяват електрически съоръжения в Габрово

Published on 30.07.2015

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновяват електрически съоръжения в Габрово

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновяват поетапно съоръжения от електроразпределителната мрежа в Габрово. Електромонтьорите подмениха разпределителни табла по ул. "Стефан Караджа". Ефектът от монтажа на новите съоръжения, който е предвиден в Ремонтната програма на дружеството за 2015 г., е по-надеждно електрозахранване на 96 битови и 5 стопански клиентa в града. Освен че подобряват облика на града, новите табла гарантират по-високо ниво на сигурност на електрозахранването и намаляване на аварийността. Друго преимущество на новите съоръжения е възможността за селективно изключване, което означава, че се минимизира броят на клиентите, на които се изключва електричеството по време на обслужване и ремонти.

Изпълнявайки ремонтната програма на дружеството специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подменят и част от въздушната електроразпределителна мрежа на ул. "Българка" в града. Подменени бяха амортизирани от метеорологичните условия железобетонни стълбове. След направена инспекция е взето решение да се ремонтира уязвимия участък, за да се стабилизира електрозахранването. По време на ремонтните дейност не е прекъсвано електричеството клиенти в района. Планирана е и подмяна на съществуващия въздушен проводник с нов изолиран усукан, който е по-надежден при влошаване на метеорологичните условия.

Всяка година ЕНЕРГО-ПРО Мрежи планира и изпълнява ремонтна програма, която включва реконструкции и рехабилитация на различни участъци от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Чрез тази програма и чрез инвестициите в развитие и разширяване на мрежата дружеството продължава своята политика за повишаване на качеството на електроенергията и на услугите, които предоставя на своите клиенти.

 

More news