30% от завършващите електротехнически специалности в университети в Североизточна България продължават кариерното си развитие в ЕНЕРГО-ПРО

Published on 31.10.2017

30% от завършващите електротехнически специалности в университети в Североизточна България продължават кариерното си развитие в ЕНЕРГО-ПРО

ЕНЕРГО-ПРО поддържа ефективно сътрудничество с техническите университети в Североизточна България. Електроразпределителното дружество и висшите технически учебни заведения периодично провеждат работни срещи, на които на експертно ниво се обсъждат компетенциите, необходими за изпълняване на технически длъжности при постъпване на работа в ЕНЕРГО-ПРО.

В края на октомври представители на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи взеха участие в среща на ръководството на Техническия университет в Габрово с представители на бизнеса във връзка с институционалната акредитация на учебното заведение. На срещата Красимир Иванов, член на УС на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, подчерта, че компанията работи с кадри от всички технически университети в България и изрази становището, че нивото на обучение във висшето учебно заведение е много добро. Ръководството на ТУ Габрово се ангажира да стимулира студентите да участват в стажантските програми на ЕНЕРГО-ПРО, като продължи да популяризира инициативата и в бъдеще. Беше уговорена среща, на която представители на университета и мениджъри от електроразпределителното дружество ще обсъдят конкретни възможности за сътрудничество.

ЕНЕРГО-ПРО ежегодно организира стажантски програми, насочени към успешен старт на младите специалисти в избраната от тях професия. Дружеството прави задължително обучение при назначаване и последващи опреснителни курсове на всички електроинженери. Обученията се провеждат в специално изградения за целта през 2009 г. Учебен център, оборудван за теоретическа и практическа подготовка за работа с електрически съоръжения.

През последните две години в компанията са назначени общо 111 специалисти, завършили някой от техническите университети в градовете Варна, Русе или Габрово. Това прави 30% от всички випускници от специалността „Електроенергетика и Електрообзавеждане“ в учебните заведения в Североизточна България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*На снимката: Ректорът на ТУ Габрово – проф. д.т.н. Райчо Иларионов

More news