Мениджър на ЕНЕРГО-ПРО беше удостоен с награда Енергетик на годината

Публикувано на 21.06.2013

Мениджър на ЕНЕРГО-ПРО беше удостоен с награда Енергетик на годината

Наградата се връчва от Българска браншова камара на енергетиците

За поредна година Управителният съвет на Българска браншова камара на енергетиците връчи награда Енергетик на годината. Тази година отличието в секция Електроенергетика беше присъдено на Пламен Стефанов – Председател на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД и Управител на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги ЕООД.

Пламен Стефанов получи признанието на професионалната общност за  активна работа в сферата на енергетиката и за постигнати високи резултати. За своя принос той получи почетна грамота и статуетка.

Пламен Стефанов е завършил MBA по европейски ютилити мениджмънт в Jacobs University, Бремен, Германия с основен фокус върху регулиране в енергетиката, управление в мрежовите индустрии, управление в пазарите на едро и дребно, европейско енергийно право. Посещава и международни курсове в САЩ, Китай и Русия. Притежава и магистърска степен по макроикономика от Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Пламен Стефанов заема ключови мениджърски позиции в групата ЕНЕРГО-ПРО от 2012 година. В периода 2006 – 2012 г. той е част от екипа на Е.ОН България, където последователно заема позициите директор Корпоративно развитие, директор Регулаторен мениджмънт и старши вицепрезидент по корпоративни, правни и регулаторни дейности. През този период отговаря за регулаторен мениджмънт, ценообразуване на мрежовите услуги и продажбата на електрическа енергия, лицензиране, правилата за търговия и общи условия на договорите. Преди това се изявява в дейности като управление на бизнес процеси, организационно и бизнес развитие и следприватизационна интеграция. Преди да постъпи в Е.ОН България, г-н Стефанов  работи като проектен мениджър в Юкономикс ООД и консултант в Балканска консултантска компания. Владее английски и немски език.

Още новини