ЕНЕРГО-ПРО с награда за постижения в инвестиционния процес

Публикувано на 31.10.2013

ЕНЕРГО-ПРО с награда за постижения в инвестиционния процес

Призът се връчва от Камара на строителите в България – Областно представителство Варна

Вчера, 30 октомври 2013 година, ЕНЕРГО-ПРО беше удостоено със специална награда за постижения в инвестиционния процес от Камарата на строителите в България – Областно представителство Варна (КСБ-ОП Варна). Призът беше отсъден в категорията „Представител на експлоатационните дружества”. Наградата се присъжда за първа година и беше връчена по време на церемонията на г-н Стефан Абаджиев, управител на ЕНЕРГО-ПРО Варна, от Председателя на КСБ-ОП Варна, инж. Христо Димитров.

„За нас е чест да бъдем удостоени с този приз, тъй като това означава, че сме поели в правилната посока. Освен признание, това е и стимул да продължим да полагаме всички усилия да бъдем ефективен партньор в процеса на инвестиционно планиране и реализиране в областта на строителството. Особено ми е приятно, че  получаваме тази награда наред с Община Варна и с РДНСК Североизточен район. Приемам това като признание, че ние, като представители на бизнеса, и институциите в Североизточна България споделяме обща цел – успешното развитието на региона ”, сподели управителят на ЕНЕРГО-ПРО.

Процесът на инвестиционно проектиране в областта на строителството е свързан с редица фактори, които са определящи за успешната реализация на даден проект. Един от тези фактори е изграждането на прилежаща инфраструктура. Важна предпоставка за това са инвестициите в развитието на електроразпределителната мрежа, която да осигурява възможности за присъединяването на новопостроените обекти. Един от основните приоритети пред електроразпределителните компании през последните години е да се наваксат липсата на инвестиции от дълъг период преди 2005 година, както и адекватно да се насочват средства към разширяване и модернизиране на мрежата, с което да се създадат условия за развитието на бизнеса и икономиката в страната.

По време на събитието за връчването на наградите на КСБ-ОП Варна г-н Абаджиев се срещна с  инвеститори в строителния бранш и обсъди с тях възможностите за подобряване на комуникацията и взаимодействието в процеса на осъществяване на техните инвестиционни проекти от гледна точка на успешното им присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО.

„Нашата цел е да сме максимално кооперативни с всички инвеститори, които планират и реализират проекти в областта на строителството. Компанията е открита да съдейства на всеки предприемач чрез компетентно и адекватно обслужване, с което да улесни развитието на строителния бизнес в Североизточна България. Вярвам, че получената от нас награда за постижения в инвестиционния процес е признание, че се справяме с нашата задача да създаваме условия за развитието на икономиката в региона”, допълни г-н Абаджиев.

 

Още новини