ЕНЕРГО-ПРО подкрепи с инвестиции проект на Община Бяла, област Варна, за подобряване облика на централната част на града

Публикувано на 20.01.2014

ЕНЕРГО-ПРО подкрепи с инвестиции проект на Община Бяла, област Варна, за подобряване облика на централната част на града

Електроразпределителната компания предостави безвъзмездно материали на стойност над 24 000 лева

ЕНЕРГО-ПРО подкрепи проект на община Бяла (област Варна) за подобряване облика на град Бяла, който включва разширяване на централната градска част чрез изграждане на нови улици в квартал „Бяла-Изток“. За съдействие от страна на електроразпределителната компания се договориха кметът на Община Бяла, г-н Анастас Трендафилов, управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна, г-н Стефан Абаджиев и г-н Мартин Мирчев, член на управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, по време на среща през месец ноември.

Финансирането на проекта на община Бяла е спечелено по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година. За успешното му реализиране е необходимо изместване на съществуващите подземни електрически линии, собственост на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, както и изграждане на нови съоръжения. След срещата с кмета на Бяла, г-н Трендафилов, ръководството на ЕНЕРГО-ПРО взе решение да предостави безвъзмездно на Общината необходимите материали за изграждане на новите мрежи на обща стойност над 24 000 лв.

Проектът предвижда изграждането на нови канални мрежи, кабелни шахти на новопостроените кръстовища и полагане на съвременни, подземни електропроводни линии. ЕНЕРГО-ПРО ще предостави безвъзмездно на Общината нови кабели ниско напрежение (НН) с обща дължина над 1,2 км, повече от 100 броя муфи НН, 3 броя кабелни шкафове, 8 броя заземители и 80 броя кабелни болтови обувки. Електроразпределителната компания ще осигури и технически надзор, за да се гарантира успешното осъществяване на строително-ремонтните дейности, в съответствие със стандартите за качество при изграждане на електроразпределителни мрежи. 

„Бяхме впечатлени от проекта за обновяване на центъра на град Бяла, който кметът Атанас Трендафилов ни представи през ноември.“, сподели г-н Стефан Абаджиев. „Въпреки трудната ситуация, в която ни поставя регулаторната рамка в България, след анализ, взехме решение да съдействаме активно за осъществяването на амбициозната инициатива. За да бъде това възможно, пренасочихме средства, предвидени за други дейности в компанията. Проектът ще подобри визията на важен туристически район и в крайна сметка ще привлече повече туристи в града. ЕНЕРГО-ПРО винаги се стреми да подкрепя инициативи, които променят облика на населените места и подобряват качеството на живот на хората. Занапред ние ще продължим да оказваме максимално съдействие на подобни инвестиционни проекти, които развиват инфраструктурата на територията на Североизточна България“, допълни управителят на ЕНЕРГО-ПРО.

 

Още новини