ЕНЕРГО-ПРО подкрепи честването на Световния ден на недоносеността във Варна

Публикувано на 17.11.2013

ЕНЕРГО-ПРО подкрепи честването на Световния ден на недоносеността във Варна

Административната сграда на електроразпределителната компания - Варна Тауърс и арката на входа на Морската градина бяха осветени в лилава светлина в знак на съпричастност

На 16 ноември 2013 година във Варна се проведе събитие по повод отбелязването на Световния ден на недоносеността. Инициатор и организатор е фондация  „Нашите недоносени деца“ съвместно с фондация „Карин дом“. ЕНЕРГО-ПРО изрази своята подкрепа към благородната кауза като оказа съдействие при организирането на събитието и инициира осветяването на административната си сграда в типичната за отбелязването на този ден – лилава светлина.

Целта на инициативата е да се повиши информираността на хората за проблемите на недоносеността в България и да се привлече общественото внимание върху тях.

Честването на този важен ден започна със дискусия на тема "Недоносено бебе – от трудното начало към щастливо детство", която се проведе в х-л Одесос с участието на професионалисти от сферата на здравеопазването, специалисти от  Програма „Ранна интервенция” на Карин дом, психолози, консултанти по кърмене, както и бъдещи и настоящи родители. Всички те се обединиха около тезата, че все повече хора се сблъскват с проблема на преждевременното раждане и подобни инициативи, целящи повече гласност и информираност на обществеността по темата, са изключително важни и необходими.

След дискусията събитието се пренесе на открито, където в присъствието на всички гости, един от традиционните символи на Варна - арката пред входа на Морската градина, грейна в лилава светлина, а в небето полетяха 100 балона.  В знак на съпричастност с хилядите семейства, които се сблъскват с този проблем, в съботната вечер в лилава светлина беше осветена и друга знакова за Варна сграда, която посреща и изпраща всички гости на морската столица. Варна Тауърс - сградата, в която се помещават офисите на ЕНЕРГО-ПРО във Варна, също светна в лилаво с любезното съдействие на собствениците.

„Радваме се, че успяхме да обединим усилия и заедно да допринесем за отбелязването на Световния ден на недоносеността във Варна. За съжаление в България обществеността все още не е толкова запозната с проблемите на недоносените деца и предизвикателствата, с които те и техните семейства се сблъскват. Затова популязирането на тази тема с цел по-голяма информираност и съпричастност се превръща в мисия на все повече хора и организации, сред които е и нашата компания.” сподели по време на събитието г-жа Анелия Горгорова, директор Човешки Ресурси в ЕНЕРГО-ПРО.

Още новини