ЕНЕРГО-ПРО осигурява участието на деца на служители, загинали при изпълнение на служебните си задължения, в спортен фестивал в с. Равда

Публикувано на 30.08.2013

ЕНЕРГО-ПРО осигурява участието на деца на служители, загинали при изпълнение на служебните си задължения, в спортен фестивал в с. Равда

Фестивалът под надслов „Ние сме като едно семейство” се организира за трети пореден път от Спортен клуб за масов спорт „Енергетика”, гр. Стара Загора. Първите две издания на фестивала са проведени през 2010 и 2011 година съответно в гр. Приморско и в района на Старозагорски минерални бани. Тази година той ще се проведе в периода от 1 до 7 септември 2013 година в с. Равда. Участници в него ще бъдат 30 деца от различни възрасти, чиито родители са загинали при изпълнение на служебните си задължения от системата на енергетиката.

ЕНЕРГО-ПРО ще осигури средствата за едноседмичния престой на 4 деца на служители от компанията, загинали по време на работа, както и на техните придружители. Програмата на фестивала е много интересна и включва разнообразни инициативи, в които децата, освен че ще имат възможност да премерят сили в предвидените спортни дисциплини, ще могат да изявят и други свои таланти.

Предвидени са турнири по шах, петанк, тенис на маса, билярд, не се сърди човече, народна топка и лека атлетика. В допълнение децата ще могат да вземат участие в конкурсите по рисуване и танци, както и в нетрадиционния конкурс за пясъчни фигури. Организаторите са подготвили и тематични вечери като „Вечер на танците”, „Вечер на песните”, „Вечер на изкуствата”, където участниците да дадат изява на въображението си и творческия си талант.  Паралелно с организираните занимания, програмата включва и посещение на интересни исторически обекти в района. По време на фестивала, по традиция, освен спортно-занимателни игри за децата, ще бъде извършен и анализ от клиничен психолог, който на база на анализа, изготвя доклад за психологическото състояние и развитие на децата. В допълнение се провеждат разговори с присъстващите родители относно резултатите от доклада.

„Поздравявам организаторите на тази благородна и изключително отговорна инициатива. Участието в подобни детски лагери дава възможност на деца и родители с близка съдба, да контактуват по между си, да споделят опит и да намерят нови приятели. В същото време фестивалът насърчава изявата на талантите на участниците и е повод за вдъхновение и забавление. Радваме се, че деца на наши служители, ще могат да вземат участие в инициативата”, сподели г-н Стефан Абаджиев, управител на ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕООД.

 

 

Още новини