ЕНЕРГО-ПРО отмени заплануваните прекъсвания на обекти на ВиК Добрич

Published on 17.09.2012

ЕНЕРГО-ПРО отмени заплануваните прекъсвания на обекти на ВиК Добрич

Министерство на регионалното развитие и благоустройството и ЕНЕРГО-ПРО се споразумяха за дълга на  водното дружество

Днес, 17.09.2012 г.,  на среща в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, се стигна до решение на проблема с дълга на ВиК Добрич към ЕНЕРГО-ПРО, и електроразпределителното дружество отмени заплануваните за тази седмица прекъсвания на електрозахранването.

До споразумението се стигна, след като Министерството, като принципал на водното дружество, осигури половината от дължимата сума и тя постъпи по сметката на ЕНЕРГО-ПРО. Останалата половина от задължението трябва бъде заплатена на части през следващите пет месеца. От ЕНЕРГО-ПРО изрично подчертаха, че водното дружество трябва да заплаща в срок както вноските по разсрочването, така и бъдещите си текущи задължения за консумирана електроенергия.

„Напълно съзнаваме неудобството на жителите на град Добрич и много съжаляваме, че решението не беше намерено, когато предупреждавахме за тази ситуация. Надяваме се, че всички разбират, че не можем да рискуваме финансовата стабилност на електроразпределителната компания и сигурността на електрозахранването на нашите клиенти в цяла Североизточна България, за да кредитираме държавното дружество ВиК Добрич. Искрено се надяваме ВиК Добрич да изпълнява задълженията си по подписаното споразумение и ние да можем да продължим с нормалната си работа по доставката на електроенергия” – сподели г-н Крушина, член на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО ЕАД.

More news