ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновява оборудването в четири подстанции в Русе

Published on 08.10.2012

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновява оборудването в четири подстанции в Русе

Инвестицията е на стойност 1 800 000 лева

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи стартира проект за обновяване на оборудването в подстанциите „Левента”, „Север”, „Център” и „Приста” в град Русе, както и във възлова станция „Минзухар”, намираща се в района на Образцов чифлик.  Ремонтът включва подмяна на стари прекъсвачи, които са в експлоатация от 30-40 години с нови от последно поколение и монтаж на нови цифрови релейни защити. В четирите подстанции и във възловата станция се изгражда телемеханика, която дава възможност модернизираните съоръжения да се управляват дистанционно.

Общата стойност на инвестицията е 1 милион и 800 хиляди лева.   Плановете на компанията са проектът да приключи до края на годината.

„Поднасяме извинения на нашите клиенти за краткотрайните смущения в електрозахранването, които предизвика изпълнението на дейностите по проекта през последните седмици. Избрахме да извършваме манипулациите, свързани с прекъсвания на захранването, през неактивната част от денонощието – в най-ранните сутрешни часове, за да намалим до минимум неудобството за тях”, заяви г-н Мартин Мирчев, член на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. „Бихме искали да уверим клиентите ни, че ползите от проекта ще бъдат многократно по-големи от временните  неудобства. Монтирането на съвременното оборудване ще повиши надеждността и сигурността на електрозахранването в град Русе и ще намали времето, необходимо за локализиране и отстраняване на възникнали аварии по електроразпределителната мрежа”, допълни той.

За предстоящите планови прекъсвания на електрозахранването клиентите на компанията могат да се информират предварително на електронната страница на компанията www.energo-pro.bg и в регионалната преса.

More news