Със съдействието на ЕНЕРГО-ПРО детска градина „Ален мак“ в Горна Оряховица създаде „Зелена занималня“ за обучение на открито

Публикувано на 12.05.2022

Със съдействието на ЕНЕРГО-ПРО детска градина „Ален мак“ в Горна Оряховица създаде „Зелена занималня“ за обучение на открито

Днес беше официално открит новият кът за занимания на открито в двора на горнооряховската детска градина „Ален мак“. Материалите за създаването му са закупени с финансова помощ в рамките на инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото. За малчуганите са осигурени маси с пейки, черна дъска за провеждане на уроци на открито, флипчарт, висящ чадър и две маси за шах на обща стойност близо 5 000 лева. Така малките възпитаници на учебното заведение ще могат в приятна и здравословна обстановка сред природата да усвояват нови знания и умения. Гости на събитието бяха зам. кмет Хуманитарни дейности към община Горна Оряховица, г-н Григор Минков и Пенчо Минчев, управител на Разпределителен обслужващ център Горна Оряховица и Габрово.

„Провеждането на занимания на открито се отразява добре на здравето и благосъстоянието на децата и учителите. Ученето навън провокира естественото любопитство на малките ни възпитаници и действа като антидот на стреса и тревожността, на които всички сме изложени напоследък“, сподели г-жа Мадлена Георгиева, директор на детското заведение. „Изключително съм щастлива, че ЕНЕРГО-ПРО избра да подкрепи финансово нашия проект. Благодарение на тях успяхме да изградим един кът, който ще помогне за подобряване физическото и психическото развитие на нашите деца и за тяхното личностно развитие. Поздравявам ЕНЕРГО-ПРО за благородната инициатива, която провеждат в подкрепа на местните общности“.

Проектът за „Зелена занималня“ в ДГ „Ален мак“ е един от трите одобрени до момента в област Велико Търново. Първият реализиран в инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото беше този за интерактивна детска площадка в ДГ Здравец в село Първомайци. Вече финансиран е и проект за изграждане на Сензорен кът в ДГ „Пролет“, гр. Велико Търново, като осъществяването му предстои.

Инициативата „ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ стартира през септември миналата година и в основата ѝ е да подпомага местните общности в реализацията на проекти за устойчиво развитие и благосъстояние на различни обществени групи. Досега 13 предложения от различни институции получиха подкрепа, а общата сума, предоставена за реализацията им, е над 60 000 лева. Инициативата на енергийната компания е отворена през цялата година, като максималното финансиране, което може да получи един проект е 5 000 лева. Повече информация и заявление за кандидатстване са достъпни на https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto.

Още новини