Ремонти на ЕСО са причината за смущения в електрозахранването на десетки населени места в област Разград

Публикувано на 08.07.2022

Ремонти на ЕСО са причината за смущения в електрозахранването на десетки населени места в област Разград

Поради извършване на строителни ремонти в подстанция „Разград“, собственост на Електроенергиен системен оператор ЕАД, в периода 16.06-26.08.2022 г. ще бъде нарушена нормалната схема на електрозахранване на територията на Разградска област. По подадени заявки от ЕСО ЕАД електропроводите ще бъдат захранени по аварийни схеми за посочените по-долу периоди от време. Аварийните схеми са предназначени за използване само по спешност, тъй като натоварват електроенергийната система. По време на извънредното захранване на електропроводите е вероятно да се увеличат значително неплановите изключвания в изброените общини и населени места.

От 16.06.2022 до 26.07.2022, поради ремонт на ЕСО, смущения в електрозахранването са възможни в населени места на територията на община Лозница (Гороцвет, Веселина, Бели лом, Каменар, Студенец, Ловско, Крояч и гр. Лозница), община Самуил (Желязковец, Хума, Богомилци, Самуил), община Разград (вилна зона Разград, Недоклан, Ясеновец, Черковна, Дянково, Мортагоново, Ушинци, Пороище, Стражец, Топчии, Побит Камък, Просторно), община Завет (Брестовене, Острово), община Кубрат (Медовене)

От 27.07.2022 до 26.08.2022, поради ремонт на ЕСО, смущения в електрозахранването са възможни в населени места на територията на общините Разград (западна промишлена зона Разград, гарова промишлена зона Разград, Гецово, Балкански, Благоево, Осенец, Дряновец, Раковски, Липник), Цар Калоян, Ветово (Сеново, Глоджево, Кривня), община Кубрат (Равно, Каменово).

След приключване на ремонтните дейности в подстанция Разград схемата на нормално захранване на електропроводите ще бъде възстановена, което ще доведе до значително намаляване на смущенията в електрозахранването на територията на област Разград. Междувременно ЕНЕРГО-ПРО прави всичко възможно чрез осигуряване на алтернативно електрозахранване да минимизира неудобството за клиентите.

Още новини