Инициативата “ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ работи в полза на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG)

Публикувано на 03.04.2024

Инициативата “ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ работи в полза на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG)

ЕНЕРГО-ПРО подкрепи проект за осигуряване на по-вълнуваща и стимулираща среда за учене и игра в Детска градина № 17 „Д-р Петър Берон“ - град Варна. Проектът получи одобрение от компанията в полза на развитието на децата в ранна възраст в направление „Образование“. С получените средства в двора на филиал „Жирафче“ на детската градина бяха изградени редица съоръжения с образователна и развиваща уменията на децата цел.

Създаденият „Кът за изобразително изкуство“ със специално оборудвана дъска за рисуване предоставя възможност на децата да изразяват своята креативност и изобразителни умения.

Образователната игра „Аз броя“ подпомага развитието на математическите способности на децата и им предоставя забавен начин за учене.

Екологичният автомобил дава възможност на децата да проявяват своето въображение, като ги учи да си сътрудничат и да се забавляват заедно в игра.

Изграден е тунел „Влак“, предназначен за развиване на двигателни умения и координация у децата.

Детската къщичка със занимателни игри „Магазин“ и „Лабиринт животните“ е реализирана, създавайки уютна и образователна среда. В магазина децата могат да се забавляват с ролеви игри за пазаруване, а „Лабиринт животните“ им помага да разпознават различни животински видове.

„ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ е дългосрочна ESG инициатива, чрез която  компанията приветства всички иновативни идеи от учебни заведения или общини в цялата страна.  Инициативата има за цел формирането на ценности и нагласи за устойчива промяна в полза на местната и национална общност. Документи за финансиране могат да се подават в областите „Образование“, „Опазване на околната среда“, „Изграждане на екологични ценности“, „Устойчиво развитие на градската среда“, „Енергийна ефективност“, „Безопасно използване на електроуреди и енергийни съоръжения“. Заявленията и критериите за участие са налични на интернет страницата на ЕНЕРГО-ПРО на адрес https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto

Още новини