ЕНЕРГО-ПРО проведе учебна практика за ученици от Горна Оряховица

Публикувано на 08.11.2022

ЕНЕРГО-ПРО проведе учебна практика за ученици от Горна Оряховица

ЕНЕРГО-ПРО посрещна ученици от Професионалната гимназия по електротехника, гр. Горна Оряховица. С посещението си в учебния център на електроразпределителната компания децата получиха възможност да разширят своята подготовка и да придобият практически познания в областта на енергетиката в среда, близка до реалната.

По време на визитата си бъдещите енергетици, чрез служители на ЕНЕРГО-ПРО в ролята на лектори, се запознаха със структурата и предназначението на учебния център и разгледаха оборудването в учебните помещения. Посещението включи още практически занятия по основните правила за безопасна работа с електрически съоръжения, оказване на първа помощ на пострадал от електрически ток, тренировка по изкачване на стоманорешетъчен стълб и демонстрации на различни типове силова апаратура, електропроводи, кабелни глави и арматура.

В рамките на обучението учениците посетиха и Високоволтовата лаборатория на ЕРП Север, където младежите научиха повече за основните типове изпитания на материали и специализирани предпазни средства.

Децата бяха запознати и с възможностите за участие в стажантската програма на ЕРП Север, която вече стартира и е активна през цялата учебна 2022/2023 година. Тя е предназначена за ученици в 12 клас, завършващи специалности в областта на енергетиката. Стажът в компанията е в рамките на 40 часа месечно, заплатен е и се провежда при гъвкав график, съобразен с учебните часове и свободното време на ученика. Голяма част от гостуващите младежи използваха възможността и веднага подадоха документи за включване в програмата. Децата заедно с техния ръководител се разделиха с благодарности за полезното обучение и с обещание да посетят учебния център отново през пролетта на следващата година.

Още новини