Екипите на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха електрозахранването на 8700 клиенти в 66 населени места в Североизточна България за периода от 17:00 часа на вчерашния ден

Публикувано на 16.03.2013

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха електрозахранването на 8700 клиенти в 66 населени места в Североизточна България за периода от 17:00 часа на вчерашния ден

Информация към 08:00 часа

Аварийните екипи на компанията продължиха да работят усилено до късно през нощта за отстраняване на авариите по електроразпределителната мрежа. Към 8:00 часа тази сутрин електрозахранването на 8 700 клиенти в 66 населени места в най-засегнатите от бедствието области ─ Габрово и Велико Търново, беше възстановено. Работата на екипите продължава да бъде затруднена, поради многобройните паднали дървета и счупени клони, които затрудняват проходимостта в района.

В резултат на опустошителната буря в ранните часове на вчерашния ден без електрозахранване останаха 73 000 клиенти в 376 населени места. Всички аварийни екипи на ЕНЕРГО-ПРО бяха мобилизирани за локализиране и отстраняване на авариите по съоръженията и към 17:00 часа вчера без електричество останаха 15 000 клиенти в 145 населени места в областите Габрово и Велико Търново.

Най-сериозните аварии по електроразпределителната мрежа остават счупените стълбове на два електропровода в област Габрово и в района на Еленския Балкан. Все още без електрозахранване са 19 населени места в област Велико Търново и 60 населени места в област Габрово. Въпреки тежките условия за работа, екипите на компанията продължават да отстраняват авариите по електроразпределителната мрежа. Очакванията са до края на деня да бъде възстановено електрозахранването на всички населени места в засегнатите райони.

Още новини